Сайт церкви "Еммануїл"

Субота, 20.04.2024, 17:47

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Вересень » 3 » Концерт "Пісні єврейського містечка" у Волочиську 17.04.2012 (фото)
15:34
Концерт "Пісні єврейського містечка" у Волочиську 17.04.2012 (фото)
Концерт "Пісні єврейського містечка" у Волочиську 17.04.2012 (фото)



17 квітня у м. Волочиськ завітали представ-ники єврейської общини (15 осіб) з м. Хмельни-цького на чолі із головою Хмельницької обласної єврейської общини, директором Хмельницького благодійного фонду «ХЕСЕД БЕШТ» Ратушним Ігорем Олександровичем та взяли участь у заходах, приурочених  70-й річниці розстрілу євреїв у м. Волочиськ.

 

Ініціаторами зазначеного заходу виступили: Церква Повного Євангелія «Еммануїл», Церква Християн Віри Євангельської та Церква Євангельських Християн-Бабтистів, Церква «Любов та зцілення». Також участь у заході взяли Волочиський районний історичний музей, відділ освіти райдержадміністрації, голова громадської  ради при райдержадміністрації Юрій Матянін.

 

Спочатку гості разом представником Церкви Повного Євангелія «Еммануїл» Віталієм Фандерою, директором районного історичного музею Людмилою Гуляк та головою громадської ради при райдержадміністрації Юрієм Матяніним побували біля пам’ятника розстріляним у роки війни євреям, де директор районного музею розповіла усім присутнім історію розстрілу цих невинних людей. Потім усіх присутніх було запрошено до районного історичного музею.

 

О 14.00 год. У РБК «Гармонія» було відкрито виставку, де було представлено книги про історію та побут євреїв, а також стенди, на яких зображені страшні часи Голокосту. Представники єврейської общини розповідали усім, хто завітав на виставку про історію свого народу, про їх звичаї та обряди, о 15.00 усіх було запрошено до концертного залу.

 

Під час концертної програми під назвою «Пісні єврейського містечка», яку підготували гості із м. Хмельницького,  усі присутні мали змогу почути єврейські пісні (на івриті) та ознайомитися з культурою єврейського народу.

 

Потім, учні Волочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 та с. Купіль розповіли усім присутнім у залі про страшні часи Голокосту у нашому краї та зачитали свідчення очевидців тих страшних часів, після чого пам'ять безневинно розстріляних євреїв вшанували хвилиною мовчання.

 

На завершення ініціатори заходу подарували гостям картину, подякували за таку гарну та цікаву концертну програму та надали слово голові Хмельницької обласної єврейської общини, директору Хмельницького благодійного фонду «ХЕСЕД БЕШТ» Ігорю Ратушному, який подякував ініціаторам заходу за запрошення, місцевій владі за сприяння у проведенні заходу, учням  Волочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. за участь у заході, а усім присутнім – за небайдужість до зазначеної вище дати та до єврейського народу.

 

сайт Волочиської райдержадміністрації admvol.at.ua


Переглядів: 492 | Додав: Ирина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Пошук

Статистика